Bli bantekniker

Vi söker medarbetare – bantekniker.

Dala Rail & snow är ett fartfyllt företag med god serviceanda, väl etablerade inom järnvägsbranschen. Vi har vår huvudbas i Borlänge, men vårt arbetsområde sträcker sig över hela Norden. Vi tar uppdrag i Sverige som en central del av vår verksamhet, men vi är också aktivt engagerade i projekt i Norge och Danmark. Jobbmöjligheter i dessa länder kan förekomma. 

Arbetsuppgifter bantekniker

Som bantekniker spelar du en viktig roll i ett arbetslag som är ansvariga för drift, underhåll och med nybyggnation av järnvägsinfrastruktur. Dina dagliga arbetsuppgifter inkluderar förebyggande underhåll och reparationer av spår och växlar, samt hantering av räls- och slipersutbyten. 

 Som en del av Dala Rail & Snow är du med och bidrar till en bra arbetsmiljö, eftersträva en god affärsrelation i mötet av kunder, ansvara för att hantera och korrigera avvikelser som uppstår. Säkerställa att arbetet följer och utförs enligt lagar och regler.  

Kvalifikationer  

Vi söker dig har minst en gymnasieutbildning, vi föredrar om du har en specialiserad banteknisk utbildning. Erfarenhet från järnvägsbranschen är ett plus, vi värdesätter din förmåga att vara flexibel eftersom resor, beredskap i hemmet samt arbete på helger och nätter kan förekomma. Dessutom måste du vara beredd att arbeta på olika platser när verksamheten kräver det.  Vi kräver att du innehar ett B-körkort. Det är en grundläggande förutsättning för denna tjänst. Mediterande om du även har behörighet att köra spårgåendefordon.  

För den här rollen är god flexibilitet och serviceanda avgörande för att kunna uppfylla våra åtaganden gentemot våra kunder. Vi sätter stor vikt på din uppmärksamhet, noggrannhet och främst säkerhet. Förmågan att planera, utföra, följa upp och säkerställa leverans enligt uppsatta mål och tidsramar är mycket värdefull. Många av arbetsuppgifterna kräver god fysisk förmåga. Vid anställning kommer det att genomföras en hälsoundersökning. Flytande tal i svenska är ett krav samt behärska det engelska språket. 

Är du intresserad av tjänsten eller har fler frågor? Skicka CV samt personligt brev till therese.bjorklund@dalarail.com